Ajankohtaista

 

La 1.4.2023 klo 9–18

Lähellä! – kestävän ruokakultturin tapahtuma Kauppahallissa

Tervetuloa tutustumaan Kauppahallin lähiruokatarjontaan & artesaanipalveluihin, ja oppimaan uutta kestävistä ruokajärjestelmistä.

Maailma ympärillämme muuttuu. Liikkeellä on valtavia muutosvoimia niin ilmaston kuin raaka-aineiden saatavuuden haasteiden, kulutustottumusten, ja luonnosta – ja toisistamme – etääntymisenkin saroilla.

Kaiken mullistuksen keskellä kauppahallikulttuuri on säilynyt suhteellisen samanlaisena reilusti yli sata vuotta.

Täällä kauppiaat
🫶 tuntevat tuottajat ja tavarantoimittajat nimeltä
🫶 tuntevat usein myös vakiasiakkaat ja heidän mieltymykset nimeltä
🫶 toimitusketjuista on poistettu turhat välikädet
🫶 pienten paikallisten toimijoiden tuotteet pääsevät hyllyyn pieninäkin erinä ja saavat arvoisensa edustuksen asiantuntevien kauppiaiden niitä esitellessä ja myydessä

Lähellä! -tapahtumassa tätä kaikkea tehdään näkyväksi hallin käytävillä.

🍲 Tarjolla on lähiruokamaistiaisia sekä tapahtumapäivää varten erityisesti suunniteltuja lähiruoka-annoksia
🌹 Kauppahallin artesaanipalveluihin voi tutustua hauskoilla, lapsiystävällisillä tavoilla
🍯 Läheltä saapuu pientuottajia tuotteitaan ja toimintaansa esittelemään
🍏 Kestävien ruokajärjestelmien asiantuntijat jakavat tietoa kestävästä ruoasta sekä Pirkanmaan lähiruokatarjonnasta

Tapahtuman juontaa Savusuolaa-blogista tuttu Janica Brander.

Tapahtuma on tuotettu yhteistyössä kestävää ruokakulttuuria edistävän FUSILLI-hankkeen kanssa. FUSILLI on EU:n tietoa, tutkimusta ja innovointia tukevan Horizon2020-ohjelman rahoittama hanke.

Kurkkaa someistamme, mitä on tulossa! Ja tervetuloa pysähtymään hetkeksi tärkeän asian äärelle – kaikilla aisteilla samalla nautiskellen!

–––
Haluaisitko kauppiaaksi Kauppahalliin?
Kuulemme mielellämme, millaisen kivijalkapuodin sinä halliin perustaisit!
Kauppahalli on matalan kynnyksen paikka testata uusia tuote- & palvelukonsepteja – ovista kulkee viikottain kymmeniä tuhansia kävijöitä, brändi on tuttu niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin, ja ympärillä on monenkirjava mikroyrittäjien verkosto.
Jos kauppiasura kiinnostaa, laita viestiä meidän Valtterille (kauppiasyhdistyksen pj, valtteri@kalaherkut.fi) niin viedään ideoita eteenpäin!
–––
Kauppahallin perusparannuksen on suunniteltu alkavan aikaisintaan vuonna 2025.
Kaduilla pyörii villejä huhuja Kauppahallin remontista. Todellisuudessa perusparannusta on kuitenkin vasta alettu suunnittelemaan, ja sen toteutus tapahtuu tämän hetken arvion mukaan vuosina 2025-2027.
Kauppahallin yhdistyksen hallitus tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin edustajien kanssa perusparannusta koskien. Kerromme siis myös teille aina, kun suunnitelmista muodostuu varmaa tietoa.
Perusparannuksen suunnittelun etenemistä voit seurata Tampereen kaupungin sivuilla, ja meidän someissa!
Ja hallissa tapahtumien suunnittelu, toiminnan kehittäminen ja hyvä pöhinä jatkuu remonttiin asti, sen aikana, ja kun uusi upea Kauppahalli aukeaa!
–––

Kauppahallin aukioloajat

ma–pe klo 9–18
la klo 9–16
su suljettu

Kauppiaskohtaiset tiedot toiminnasta, poikkeavista aukioloajoista ja toimitusmahdollisuuksista löydät parhaiten yritysten omien kanavien kautta, esimerkiksi Facebookista. Pidämme teidät myös ajan tasalla täällä, Facebook-sivuillamme ja Instagramissa.